Henni Versteeg

Dit jaar hopen Cor en ik weer terug naar Ghana te gaan, naar Nakpanduri, helemaal in het noorden van Ghana. Dit is een project alleen voor leerkrachten/onderwijzend personeel . We gaan in Ghana in gesprek met de leerkrachten daar van de Primary school en de Junior Highschool om samen te ontdekken hoe we op verschillende manieren lesgeven en van elkaar kunnen leren. Ook gaan we bij de school nog een kleedruimte voor de meiden van de school bouwen.

Het is leuk om weer terug naar Nakpanduri te gaan, waar we in 2007 ook waren en bekenden terug te zien. Ik/we genieten van de World Servants projecten. Je maakt kennis met een heel andere wereld en je begrijpt als je daar bent beter waarom dingen gaan zoals ze gaan. Bovendien krijg je er veel voor terug. Het zet je aan het denken wat nu eigenlijk belangrijk is in het leven. Ik gun jongeren ook zo’n ervaring en daarom help ik Cor met het begeleiden van de groep.

Inmiddels weet bijna iedereen wel, dat ik Henni ben en drie dagen per week met veel plezier in groep 5 op de Koning Willem Alexander school werk. Het belangrijkste van dit werk vind ik het samen met ouders oplossingen zoeken bij problemen op het gebied van gedrag en leerstof. Verder passen Cor en ik op vrijdagmiddag op drie van onze kleinkinderen, onze twee kleinzonen van zeven en 9 jaar en hun zus van 5. Het is leuk om de kinderen op bezoek te hebben. In Middelburg woont de oudste dochter van Cor met twee kleinzonen en twee kleindochters die we regelmatig zien. Het is fijn als er goede contacten zijn.

We hopen dat we gezond mogen blijven en Deo Volente onze plannen mogen verwezenlijken.

Groepsleider WSC