Cor Bakker

In 1993 ontstond voor het eerst een World Servantsgroep: World Servantsgroep Culemborg (WSC).

Vanaf 1994 (alweer bijna 20 jaar!) is er elk jaar een World Servantsgroep in Culemborg geweest en die heeft inmiddels in het kerkelijk leven een eigen plek gevonden. De groep varieert in grote per jaar tussen 6 en 15 deelnemers, waarvan er elk jaar wel weer enkele deelnemers teruggaan op project. Dat is waarschijnlijk het Culemborgse World Servantsvirus.
Blijkbaar ben ik ook zelf een 'beetje' besmet, want inmiddels begeleid ik nu, na een paar jaar van ‘rust’ samen met Henni, mijn vrouw, weer de plaatselijke groep Culemborg om het benodigde geld voor de projecten met allerlei acties bij elkaar te werken. Dit jaar telt onze WSC-groep weer 7 deelnemers. Deze keer allemaal jonge vrouwen (16-23 jaar);wat een omgeving voor mij!.
Sinds mei 2011 hoef ik niet meer te werken in een betaalde baan en ben ik gaan genieten van mijn vervroegd pensioen als spoorwegingenieur. In mijn vrije tijd vermaak ik me met de World Servantsgroep Culemborg... of zij mij?
In mijn andere vrije tijd vermaak ik me met mijn vrouw Henni, de kinderen en onze zeven kleinkinderen,waarvoor we op drie van hen op 1 middag in de week de oppas hebben.

In 1994 ging ik voor het eerst, met onze plaatselijke groep van 20 deelnemers, op project naar Rio-Pequeri om daar huizen te bouwen voor de opvang van straatkinderen. Daarna bleef het jaren achter elkaar Brazilië, later Ocara, met één keer een uitstapje met een 'volwassen'-project naar Bolivia-Santa Cruz en dan toch weer een jongerenproject in Bolivia-San Julian. Daarna was het weer Brasil! Ocara, Ocara. Bouwen met mensen die je lief zijn geworden!
Vanaf 2008 ga ik de projecten in Ghana bezoeken als setupmedewerker/projectvoorbereider van World Servants; van tevoren bekijken hoe het project er uit gaat zien en achteraf met de landcoördinator bekijken of het gebouw inderdaad voor het voorgestelde doel wordt gebruikt.

Sinds mij pensionering werk ik ook nog een halve dag per week als vrijwilliger bij projectmanagement op het WS-kantoor in Wolvega, met dank aan mijn oud-werkgever, die mij bijna gratis met de trein door Nederland laat reizen.

Inmiddels heb ik ook al weer meerdere projecten zowel met jongeren als volwassenen in Ghana gedaan.
In 2013 heb ik mijn actieve projectenperiode na 20 projecten afgesloten.
Toch was het virus blijkbaar nog niet klaar , wat in oktober 2014 ga/ging ik met Henni toch nog mee naar het teachers only –project in Nakpanduri in Noord-Ghana.

Het is fantastisch om met jongeren en ook volwassenen op project te gaan en/of in je omgeving bezig te zijn. Alle energie die je samen met de jongeren in de acties en de groep investeert, krijg je dubbel en dwars in persoonlijke contacten terug en houdt mij/ons jong.

Jongens en natuurlijk ook de meiden van de groepen, bedankt!

Groepsleider